Kako napraviti savršeno okruženje za učenje

4
 m

Imate problema da naterate dete da sedne i uči za test? Razumemo! Kod kuće ima mnogo ometanja, pa čak i učenik koji je predan školi ponekad može imati problema da se fokusira na domaći zadatak. Ipak, postoji rešenje. Stvaranjem savršenog prostora za učenje za svoje dete, možete mu pomoći da završi svoje školske zadatke i možda će čak i uživati! Želimo da podelimo sa Vama kako da napravite prelepu radnu sobu za svoje dete.

Da li se Vaše dete pita kako da uči ako nemate sto? Može biti izazovno fokusirati se na zadatke bez prostora koji je namenjen samo za učenje. Međutim, imamo neke ideje kako da ipak napravite savršen prostor za ovu svrhu.

1 Odredite posebno doba dana za Vaše dete da uči u zajedničkim prostorijama 👪

Trpezarijski sto je verovatno centar mnogih aktivnosti u kući. Iako je to možda pravi fizički prostor za učenje, haos oko stola može otežati fokusiranje! Da biste zajednički prostor učinili idealnim prostorom za učenje, dogovorite se kao porodica da će u određeno doba dana sto biti „zona za učenje“. Za to vreme, svako ko sedi za stolom mora da uči ili radi neki drugi posao. (Ovo uključuje i odrasle!) Kreiranje određenog vremena za učenje će dati Vašem detetu prostora da se fokusira i pomoći mu da savlada veštine upravljanja vremenom!

2 Napravite kutak za čitanje 📖

Nemate mesta za sto? Napravite kutak za čitanje za svoje dete. Pronađite ugao u dnevnoj sobi i dodajte udobne jastuke i zavese. Ovo je posebno korisno za mlađu decu! Deca vole da grade skloništa, a ovo je odličan način da se stvori prostor koji je samo njihov. Sa ovim kutkom za čitanje, Vaše dete će imati određen prostor za učenje i čitanje, i zabavljaće se u sopstvenom tajnom skrovištu.

3 Budite fleksibilni 👍

Možda vam se ne sviđa ideja da Vaše dete leži na kauču ili u krevetu dok radi svoje zadatke. Ali važno je zapamtiti – važno je samo da oni svoj zadatak obave! Ne morate da salanete o tome kako da stvorite savršen prostor za učenje za svoje dete – pustite ga da radi tamo gde se oseća najsrećnije. Poštedite sebe i njega rasprave i dozvolite svom detetu da uči tamo gde mu je najudobnije i gde je najproduktivniji. Na kraju ćete oboje biti srećniji!

Ako Vaše dete ima svoju spavaću sobu sa dovoljno prostora za učenje, postoje načini da to učinite još boljim.

4 Budite kreativni sa bojama 🎨

Može biti od pomoći da napravite vizuelno razdvajanje između radnog prostora i prostora za spavanje, posebno ako to nije velika soba. Odličan način da napravite ovu razliku je farbanje glavnog zida - gde god da je radni sto u sobi Vašeg deteta, obojite taj zid drugom bojom. Dokazano je da neke boje posebno pomažu da se stane budan i produktivan! Žuta, na primer, podstiče smirenost i kreativnost, dok plava umiruje i stvara osećaj blagostanja.

Uključite svoje dete u proces i pozovite ga da odabere svoju boju. Najbolja boja za radne sobe je ono što će navesti Vaše dete da uči! Stvaranje sopstvenog prostora pomoći će mu da se oseća odogvornijim i uzbuđenijim zbog prostora koje je napravljeno kao mini kancelarija za učenje.

5 Unesite prirodu u sobu 🌼

Ako imate kućne biljke, već znate koliko Vam one mogu pomoći da se osećate smireno, produktivno i srećno. Izbor biljaka i cveća je ogroman, ali najbolje biljke za radne sobe je lako pronaći. Preporučujemo sanseveriju (Indijansko pero), koju je lako održati u životu, čak i ako je odsutna tinejdžerka koja se brine o njoj! Druga dobra ideja je potos koji povećava vlažnost vazduha i na taj način vas štiti od prelade i gripa, čak može uticati povoljno na kožu i činiti je hidriranom. Studije su otkrile da biljke takođe mogu pomoći u poboljšanju pamćenja i koncentracije - još jedan sjajan razlog da ih dodate u prostor za učenje Vašeg deteta!

6 Potražite inspiraciju 🔎

Učinite pronalaženje neverovatnog dizajna radne sobe zabavnim iskustvom za Vas i Vaše dete! Pregledajte Pinterest i Instagram, ili čak prelistajte neke tradicionalne časopise za kućnu dekoraciju. Renoviranje radne sobe je odlična ideja posebno za dete koje ulazi u srednju školu i traži prostor za odrasle. Radite zajedno kako biste odredili kako da organizujete radnu sobu - možda ćete biti iznenađeni koliko će se zajedno zabaviti

Pronalaženje idealnog mesta za učenje kod kuće može biti izazov za svakog učenika. Međutim, uz malo kreativnosti i planiranja, možete shvatiti kako da napravite savršen prostor za učenje za svoje dete.

Međutim, ako Vašem detetu treba više pomoći pri samom učenju, NajMentor je Vaš odgovor. Naši nastavnici nude prilagođenu individualnu nastavu kako bi pomogli Vašem detetu da dobije znanje koje traži. Prijavite se za besplatan probni čas već danas i vidite kako će NajMentor pomoći Vašem detetu da napreduje u školi.