Srpski jezik i književnost

Naučite kako se grade rečenice, koje sve padeže imamo, vrste reči i njihovu funkciju u rečenici, glasovne promene i mnoge druge teme koje pamtimo celog života.

Besplatan probni čas

Kontaktiraj NajMentor platformu i zakaži besplatan probni čas.

Najbolji nastavnici
Trajanje od 50 minuta
Online nastava
Dostupni svuda

Toliko je nijansi u pravopisu koje će izdvojiti one koji pričaju pravilno i lepo od onih koji nam nekada zvuče nepismeno.

I to samo zato što prave greške u gramatici i pravopisu i ne misle o nekim sitnicama u svakodnevnom govoru.

Ovo sve je mnogo lakše naučiti dok su deca u osnovnoj školi i tek počinju da uče kako se grade rečenice, koje sve padeže imamo, vrste reči i njihovu funkciju u rečenici, glasovne promene i mnoge druge teme koje pamtimo celog života.

Pomažu nam da ne učimo napamet, već zaista razumemo zašto se kaže “podsetiti”, a ne “potsetiti”, ili “sa mnom”, a ne “samnom”. Pored toga, poznavanje književnosti je prelepa stvar koja će nam omogućiti da sagledamo neke nove načine razmišljanja, da kritički razmišljamo i diskutujemo o glavnim likovima romana i njihovim odlukama i životima - da li su dobri ili loši, šta su posledice njihovih dela, šta bi trebalo uraditi na njihovom mestu itd.

Razmišljanje o svemu ovome od malih nogu će doprineti da deca lakše savladavaju kompleksne koncepte iz drugih oblasti i da logički gledaju na stvari, kao i da se izražavaju pravilno i time pokažu da su vredni, pismeni i neguju svoj jezik.

Ukoliko Vam je potrebna pomoć pri spremanju za opštinska, okružna, republička takmičenja, ili pak, pri spremanju male mature i redovnih kontrolnih zadataka, javite nam se ovde i naši nastavnici će se maksimalno posvetiti i pomoći oko svih nedoumica.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lifetime Access
Access From Any Computer, Tablet or Mobile

Šta kažu naši korisnici?

“Moja 14-godišnja ćerka se stvarno mučila sa matematikom. Milica je njen nastavnica i mnogo joj je pomogla, skoro je dobila 4 na pismenom. Moja ćerka je sada mnogo sigurnija u matematici i motivisanija. Najbolji novac koji sam potrošio.”

Jelenin tata

“Veoma sam zadovoljna NajMentor platformom. Dva mentora koje moj sin ima za matematiku i engleski su odlični.“

Markova mama

Besplatan probni čas

Kontaktiraj NajMentor platformu i zakaži besplatan probni čas.

Najbolji nastavnici
Trajanje od 50 minuta
Online nastava
Pratite napredak Vašeg deteta
Dostupno svuda

Zainteresovani za besplatan probni čas na NajMentor platformi?

75+

Stručnih nastavnika

15+

Najpopularnijih predmeta

10+

Godina prosečnog iskustva nastavnika