Latinski jezik

Danas se ne koristi u svakodnevnom govoru, međutim, ima veliku važnost u mnogim oblastima, kao što su medicina, pravo, filozofija i religija...

Besplatan probni čas

Kontaktiraj NajMentor platformu i zakaži besplatan probni čas.

Najbolji nastavnici
Trajanje od 50 minuta
Online nastava
Dostupni svuda

Latinski jezik se nekada govorio u starom Rimskom carstvu. Danas se ne koristi u svakodnevnom govoru, međutim, ima veliku važnost u mnogim oblastima, kao što su medicina, pravo, filozofija i religija. Latinski jezik je bio osnova za mnoge moderne evropske jezike, kao što su španski, portugalski, italijanski, francuski i rumunski. Mnoge reči u engleskom takođe potiču iz latinskog.

Postoji nekoliko dijalekata, a klasični latinski se smatra najvažnijim. Klasični latinski jezik bio je standardni jezik u Rimskom carstvu i korišćen je za pisanje važnih književnih dela, kao što su dela Juija Cezara, Vergilija i Cicerona.

Upotreba latinskog nije zanemarljiva ni u katoličkoj crkvi, gde se koristi kao liturgijski jezik u mnogim delovima svijeta, a takođe i u nekim službenim dokumentima Katoličke crkve.

Iako se latinski jezik više ne koristi kao živi jezik, njegova važnost u istoriji, kulturi i razvoju jeziku je nesumnjiva. Mnogi učenici danas uče latinski kao obavezan predmet u srednjoj školi, a to im pomaže da lakše savladaju i razumeju istoriju i književnost starog Rimskog carstva, kao i termine u pravu i medicini, kasnije tokom studija.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lifetime Access
Access From Any Computer, Tablet or Mobile

Šta kažu naši korisnici?

“Moja 14-godišnja ćerka se stvarno mučila sa matematikom. Milica je njen nastavnica i mnogo joj je pomogla, skoro je dobila 4 na pismenom. Moja ćerka je sada mnogo sigurnija u matematici i motivisanija. Najbolji novac koji sam potrošio.”

Jelenin tata

“Veoma sam zadovoljna NajMentor platformom. Dva mentora koje moj sin ima za matematiku i engleski su odlični.“

Markova mama

Besplatan probni čas

Kontaktiraj NajMentor platformu i zakaži besplatan probni čas.

Najbolji nastavnici
Trajanje od 50 minuta
Online nastava
Pratite napredak Vašeg deteta
Dostupno svuda

Zainteresovani za besplatan probni čas na NajMentor platformi?

75+

Stručnih nastavnika

15+

Najpopularnijih predmeta

10+

Godina prosečnog iskustva nastavnika